Documentare de excepţie prezentate la Astra Film Festival

Afis-AFF-2014120 de filme din 40 ţări vor fi prezentate la cea de-a XXI-a ediţie a festivalului Astra Film de la Sibiu, care va avea loc în perioada 6-12 octombrie, cel mai important festival internaţional de film documentar din Europa Centrală şi de Est.

În deschidere va rula pelicula „Dear Pyongyang”, un film realizat de regizoarea japoneză de origine coreeană Yang Yonghi, despre efectele unui experiment dramatic al comunismului dus la extrem, petrecut în Orientul Îndepărtat.

În premieră în România, la Astra Film Festival, va fi proiectat si documentarul „Maidan”, care prezintă realitatea crudă a protestelor din Kiev din iarna 2013-2014 împotriva fostei puteri politice. Regizorul Serhi Lozniţa se va afla cu această ocazie la Sibiu şi va răspunde întrebărilor publicului.

Astra Film Festival 2014 are patru secţiuni competiţionale. Sectiunea Internaţional adună cele mai recente filme din toată lumea, cu semnăturile unor autori, precum Frederick Wiseman, Michel Gondry sau Corneliu Porumboiu. Filmele din secţiunea Europa Centrală şi de Est abordează subiecte care definesc identitatea regiunii şi redau realităţi necunoscute, uneori chiar şi între ţările vecine. În secţiunea ‘Student’ intra în competiţie producţii ale tinerilor autori din marile centre universitare din Geneva, Manchester, Londra, Munchen, Budapesta, Bucureşti sau San Antonio de los Banos (Cuba).

Cele mai recente producţii româneşti, realizate în ultimul an, sunt proiectate în premieră în secţiunea România. Alături de secţiunile competiţionale, o serie de programe speciale întregesc programul ediţiei din 2014 a Astra Film Festival.