Ambasadorul rus la Bucureşti, Oleg Malginov, afirmă că ţara sa este îngrijorată de evenimentele care se petrec la Rafinăria Petrotel

Ambasadorul rus la Bucureşti, Oleg Malginov, afirmă că ţara sa este îngrijorată de evenimentele care se petrec la Rafinăria Petrotel din Ploieşti, deţinută de Compania Lukoil. Diplomatul rus îşi exprimă preocuparea pentru faptul că procurorii români au dispus oprirea producţiei, situaţie care pune în pericol funcţionarea companiei în România. Ambasadorul rus mai spune că societatea va respecta în totalitate legislaţia românească şi toate dispoziţiile organelor româneşti de anchetă.

Procurorii au efectuat săptămâna trecută mai multe percheziţii în urma cărora au descoperit că Lukoil a prejudiciat statul român cu 230 milioane euro. Parchetul a instituit sechestru asigurator asupra stocurilor de materii prime de la Rafinăria Petrotel. Pe lângă rafinăria din Prahova, Lukoil deţine şi un lanţ de benzinării care acoperă aproape 20% din piaţa autohtonă a carburanţilor.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (6 octombrie)