Programul „Prima maşină” intră în vigoare pe 1 noiembrie

Guvernul a lansat cu puţin timp în urmă programul „Prima maşină”, care le va permite tinerilor să îşi cumpere un automobil nou. Unul dintre criteriile impuse este ca vârsta celui care aplică să fie între 18 şi 35 de ani şi să nu mai fi avut un alt autoturism în proprietate. Ministrul Economiei, Constantin Niţă, a explicat care sunt condiţiile de creditare:
Constantin Niţă: Un avans minim din valoarea creditului, solicitat de bănci – va fi între 5 şi 10%; costul total al finanţării garantate de stat acordate în cadrul programului nu va depăşi Robor la 3 luni plus marja de 3%; durata maximă a perioadei de creditare – 84 de luni.
Prin acest program se pot achiziţiona autovehicule din producţia internă sau din import, putând fi implicaţi toţi producătorii, distribuitorii, importatorii. Programul este deschis tuturor instituţiilor financiar-bancare.
Realizator: Autoturismele care pot fi cumpărate prin credit garantat de stat nu pot costa mai mult de 12.400 de euro cu TVA inclus, iar dobânda va fi preferenţială, de sub 10-12%, cât este în prezent pe piaţă. Programul „Prima maşină” va intra în vigoare pe 1 noiembrie.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 6 octombrie