„Stop the Tempo”, de Gianina Cărbunariu, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru Fringe de la Acco

Festivalul Internaţional de Teatru Fringe de la Acco se desfăşoară în perioada 11-14 octombrie 2014 în cele mai importante centre culturale din oraş.

Ca urmare a proiectului ICR Tel Aviv „Teatrul românesc azi. O săptămână de studiu şi experiment la Universitatea din Tel Aviv”, organizat în 2011, producătorii israelieni au decis punerea în scenă a piesei „Stop the Tempo” de Gianina Cărbunariu în cadrul ediţiei 2014 a festivalului, cu sprijinul ICR Tel Aviv. Pe toată durata festivalului vor avea loc 11 reprezentaţii ale piesei, în limba ebraică, la Acco Jam Moadon. Producţia israeliană a piesei româneşti beneficiază de o distribuţie formată exclusiv din tineri actori israelieni, autoarea adaptând textul original pentru publicul israelian.

Stop the Tempo (Israel, 2014) dramă, de Gianina Cărbunariu

Regia: Roey Maliach Reshef

Scenografia: Daniel Botzer

Distribuţie: Neta Bar Rafael, Yulia Plotkin şi Nimrod Ronen

Spectacol în limba ebraică

10 octombrie 2014, ora 12:00 (avanpremiera), 11 octombrie 2014, ora 21:00 şi 12-14 octombrie 2014, orele 13:00, 17:00 şi 21:00, Acco Jam Moadon

Bilete: 04-9552541 (Casa de bilete a festivalului)

„Stop the Tempo” este un spectacol complet, actual, care ar putea fi jucat cu succes pe oricare dintre scenele lumii. Este un spectacol despre oameni de azi într-o lume de azi, în care ritmul de viaţă face, de foarte multe ori, ca viaţa însăşi să treacă pe locul doi. Şi atunci, soluţia nu poate fi decât radicală: să opreşti ritmul pentru a reauzi viaţa ascunsă, mortificată în el. Cei trei se hotărăsc să decupleze, să deconecteze muzica, luminile din discoteci, pub-uri, hipermarket-uri, din televiziuni, de la teatru. Se hotărăsc chiar să decupleze… România.” (Dorica Boltaşu, „Observatorul Cultural”)

Festivalul Internaţional de Teatru Fringe este un festival de arte performative care are loc în fiecare an, timp de 4 zile, în oraşul Acco, în timpul sărbătorii de Succot şi prezintă producţii israeliene originale.

Inaugurat în 1980, considerat „cel mai mare eveniment al anului teatral în Israel” (conform cotidianului Jerusalem Post) – cu aproximativ 250.000 de vizitatori/ediţie, festivalul cuprinde o competiţie pentru piese originale (doar producţii israeliene) care au premiera în cadrul Festivalului, spectacole ale trupelor locale sau străine invitate, teatru de stradă şi reprezentaţii în aer liber, concerte, workshopuri.

Ţările invitate la ediţia din acest an a festivalului sunt Germania – cu sprijinul Institutului Goethe – şi România – cu sprijinul ICR Tel Aviv. Festivalul este organizat de Ministerul Culturii şi Sportului din Israel, Loteria Naţională Israeliană şi Primăria Acco.