Destinaţii ecoturistice din România premiate la Braşov

Realizator: Două destinaţii ecoturistice din România au fost premiate astăzi la Braşov, la Adunarea Generală a Comisiei Europene pentru Turism. Este vorba despre oraşul Zărneşti din judeţul Braşov şi zona Mara-Coslău-Creasta Cocoşului din Maramureş. Vicepreşedintele Agenţiei Naţionale de Turism, Mirela Matichescu, a declarat că România are un potenţial extrem de mare pentru ecoturism şi este chiar un un bun exemplu pentru Europa.
Mirela Matichescu: Suntem un exemplu pentru alte ţări europene. Este un segment de turism care prinde contur şi ia amploare din ce în ce mai mult. Noi încercăm să stimulăm aceste destinaţii, încercăm să facem cât mai multe în România, să creăm cât mai multe destinaţii ecoturistice şi să dăm un exemplu de bună practică pentru cei care operează pe segmentul acesta de nişă.
Realizator: Cele 20 de delegaţii participante la Adunarea Generală a Comisiei Europene pentru Turism decid la Braşov astăzi şi mâine acţiunile viitoare de promovare a Europei ca destinaţie turistică şi Planul de activitate pentru 2015 – ne-a transmis corespondentul Mădălin Iacob.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 7 octombrie