Într-un bagaj sosit la Aeroportul Liszt Ferenc s-a găsit o nouă substanţă psihoactivă

Pe Aeroportul Liszt Ferenc din Budapesta, într-un bagaj sosit din China, s-a găsit o nouă substanţă psihoactivă, a comunicat Administraţia Controlului Financiar şi Fiscal al Ungariei (NAV) astăzi pe pagina sa de Facebook. Conform comunicatului, coletul a sosit din China prin intermediul serviciului de mesagerie al aeroportului, având un destinatar ungar.

Echipamentul cu raze X a semnalat prezenţa unei substanţe suspecte şi, când poliţia de frontieră a deschis pachetul, alături de ceaiurile chinezeşti, a găsit şi o pungă plină cu praf alb. Potrivit verificărilor de laborator, în pungă se aflau 50 grame de 4-flor- metkatinon, care s-a dovedit a fi o nouă substanţă psihoactivă. Conform informării, din categoria acestor tipuri de substanţe fac parte grupuri de compuşi sau substanţe care au apărut recent, care nu se utilizează în medicină şi care, prin influenţarea funcţionării sistemului mervos central, sunt capabile să modifice starea de spirit, percepţia şi simţurile.

Introducerea în ţară a substanţelor psihoactive este infracţiune, motiv pentru care NAV a transmis o sesizare către Direcţia de Poliţie a Aeroportului. Vameşii ungari au confiscat până în prezent, pe Aeroportul Ferenc Liszt, 37 de kilograme din acest tip de substanţă, se precizează în comunicat.

(http://www.inforadio.hu – 7 octombrie)