Senatorul liberal Sorin Roşca Stănescu a fost condamnat la 2 ani şi 4 luni închisoare cu executare în dosarul Rompetrol

Senatorul liberal Sorin Roşca Stănescu a fost condamnat la 2 ani şi 4 luni închisoare cu executare în dosarul Rompetrol, fiind găsit vinovat de infracţiuni economice. Sentinţa judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti este definitivă. În acelaşi dosar fostul ministru al Comunicaţiilor, Sorin Pantiş, a primit o pedeapsă de 2 ani şi 8 luni de închisoare. Acesta este deja în închisoare ispăşind o altă pedeapsă într-un dosar de corupţie. În primă instanţă, Tribunalul Bucureşti a dispus achitarea celor doi şi a altor inculpaţi, între care şi defunctul Dinu Patriciu, în dosarul Rompetrol, ne-a transmis redactorul Diana Surdu care va reveni cu detalii în programele noastre de ştiri.

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 7 octombrie)


Sorin Roşca Stănescu se află în custodia Poliţiei Ilfov

Senatorul Sorin Roşca Stănescu, condamnat la doi ani şi patru luni de închisoare cu executare, se află în custodia Poliţiei Ilfov şi urmează să fie încarcerat la un penitenciar din Capitală. Roşca Stănescu şi alţi inculpaţi din dosarul Rompetrol au primit astăzi la Curtea de Apel Bucureşti pedepse cu executare, după ce Tribunalul Bucureşti a dispus, în primă instanţă, achitarea tuturor inculpaţilor, între care şi defunctul Dinu Patriciu.
Sorin Roşca Stănescu a fost condamnat la doi ani şi patru luni pentru utilizare de informaţii privilegiate şi constituire de grup infracţional organizat. Fostul ministru Sorin Pantiş, aflat deja în detenţie, a primit o pedeapsă de doi ani şi opt luni pentru complicitate la manipularea pieţei de capital. Cea mai mare pedeapsă în dosar a fost dată fostului vicepreşedinte Rompetrol Olanda, Alexandru Bucşă, şase ani de detenţie pentru complicitate la delapidare şi spălare de bani. Opt inculpaţi vor merge la închisoare, în timp ce alţi patru au primit pedepse cu suspendare. În cazul lui Dinu Patriciu a încetat procesul penal în urma decesului, dar a rămas nesoluţionată acţiunea civilă. Curtea de Apel Bucureşti a admis şi acţiunea Ministerului de Finanţe, astfel că Rompetrol, împreună cu doi inculpaţi, trebuie să plătească peste 58 de milioane de dolari statului român.
Ca urmare a condamnării definitive la închisoare, Sorin Roşca Stănescu îşi va pierde atât calitatea de senator, cât şi pe cea de membru al Partidului Naţional Liberal.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (7 octombrie)