Premierul român şi cel moldovean au pledat, la Chişinău, pentru importanţa drumului european al Republicii Moldova

Europa înseamnă şcoli şi spitale mai bune, dar şi o infrastructură şi o administraţie performantă – a declarat, astăzi, la Chişinău, premierul Victor Ponta. El a pledat alături de omologul său, Iurie Leancă, pentru importanţa drumului european pentru cetăţenii moldoveni.

Victor Ponta: În 2019 România va avea preşedinţia Uniunii Europene. Şi eu am zis cu domnul Leancă împreună că mi-aş dori ca atunci între ţările membre ale UE care au un loc la masa aceea lungă să fie şi scaunul Republicii Moldova. Şi asta înseamnă pentru mine faptul că vom fi uniţi în cadrul Uniunii Europene.

Premierul Iurie Leancă a apreciat la rândul său că, fără sprijinul financiar al statului român de peste 40 de milioane de euro, proiectele din domeniul educaţional, medical, cultural nu s-ar fi putut realiza.

Iurie Leancă: Am fost sprijiniţi să depăşim dificultăţi în diverse domenii. Am fost ajutaţi să găsim soluţii, soluţii moderne pentru aceste probleme, fie că e vorba de energetică, fie că e vorba de educaţie, fie că e vorba de cultură.

În această după-amiază, în cadrul vizitei premierului Victor Ponta la Chişinău, a fost donat un număr de 100 de microbuze şcolare, 35 Dacia Duster şi trei autocare.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 10 octombrie