„Always”

“Always” este o melodramă sud-coreeană apărută în 2011 şi regizată de Song Il Gon. Filmul a deschis cel de-al 16-lea festival de film de la Busan, primind numai cuvinte de laudă.

Song Il-gon, realizatorul filmului, declara reporterilor,

“Povesti de dragoste convenționale precum cea din Always au fost făcute în diferite variante de-a lunguimagesl istoriei filmului. Am vrut să fac o altă versiune de acest gen care să aibă însă loc în orașul de astăzi, în viața urbană care este ‘plină de lăcomie și dorință’. În final, am vrut cu adevărat să spun o poveste a unui om care își dedică viața pentru femeia pe care o iubește, și a unei femeie care iubește și care așteaptă cu o inimă adevărată, sinceră.”

 

 

Filmul prezintă o poveste de dragoste impresionantă dintre un fost boxer, Cheol-Min (So Ji-Sub) şi o agentă de vânzări, Jung-Hwa (Han Hyo-Joo). Cheol-Min, datorită carierei sale şi a greutăţilor, devine un tip rece şi închis în sine pe când Jung-Hwa rămâne o fată optimistă chiar dacă în urma unui accident îşi pierde vederea.

Cei doi se întâlnesc pentru prima dată în momentul în care Cheol-Min se angajează ca paznic de noapte într-o parcare, iar Jung-Hwa vine să-l viziteze pe fostul coleg, aflând că acesta se mută din oraş. Totul începe cu o invitaţie pentru a urmării împreună un serial TV preferat. Povestea se repetă de câteva ori până când, într-o zi, Jung-Hwa cade şi se răneşte, iar Cheol-Min este nevoit să o ducă la un spital.

Chimia dintre cei doi începe să prindă contur atunci când Jung-Hwa îi oferă un set de bilete la un concert lui Cheol-Min, spunându-i că-l va însoţii dacă nu are cu cine să meargă…