Protest spontan la fabrica de încălţăminte Huşana

Peste 200 de salariaţi ai SC Huşana SA, fabrica de încălţăminte din Huşi, au refuzat să intre joi la lucru, nemulţumiţi de salariile pe care le primesc. Oamenii susţin că iau între 400 şi 500 de lei pe lună şi că în octombrie au primit doar jumătate din bani. Salariaţii acuză, totodată, faptul că sindicatul care ar trebui să lupte pentru revendicările lor este ‘mână în mână’ cu conducerea fabricii. Angajaţii susţin că au reclamat la Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui condiţiile improprii de lucru şi salariile foarte mici, dar nimeni nu a efectuat vreun control la unitatea huşeană.
„Am primit luna aceasta câte 200 de lei, dar impozit ni s-a oprit pentru toţi banii. Situaţia noastră este disperată. Nu ne mai descurcăm deloc. Trebuie să ia cineva o măsură, fiindcă aşa nu se mai poate”, a spus unul dintre protestatari.
Oamenii protestează în curtea fabricii şi nu pot ieşi din incinta unităţii deoarece porţile au fost închise. Conducerea unităţii nu a oferit deocamdată un punct de vedere.

(RADIO IAŞI, 16 octombrie)