Povestea bărbatului care este alergic la electricitate

Un britanic suferă de o hipersensibilitate electromagnetică şi nu poate folosi niciun dispozitiv electric.
Din cauza stării sale, Peter Lloyd este prizonier în propria casă. Nu are lumină, îşi încălzeşte apa pe aragazul cu gaz şi nu foloseşte niciodată telefonul sau televizorul. Îşi petrece aproape tot timpul pe canapeaua din locuinţa închiriată şi citeşte peste 100 de cărţi în fiecare an, potrivit mirror.co.uk.peter2
Cei care îl vizitează sunt nevoiţi să îşi lase telefoanele mobile şi ceasurile în afara casei, pentru a nu-i afecta sănătatea.
Bărbatul, în vârstă de 42 de ani, suferă de o boală rară, care îi cauzează dureri groaznice de fiecare dată când intră în contact cu dispozitive electrice. Locuieşte cu câinele său Iggy Pop în Cardiff, însă şi-ar dori să se mute într-o colibă în pădure pentru a evita orice contact cu electricitatea.
Proprietara casei a obţinut chiar un ordin de evacuare, nemulţumită de faptul că imobilul a fost debranşat de la lumină.

Acesta nu este primul caz de hipersensibilitate electromagnetică. Două femei din Franţa, Anne Cautain şi Bernadette Touloumond, au ales să trăiască într-o peşteră din cauza manifestărilor bolii. Cel mai cunoscut caz de până acum este cel al doctorului Gro Harlem Bruntland, fost premier al Norvegiei, care a vorbit despre acest lucru în anul 2002.

Parlamentul European a aprobat în 2009 o rezoluţie prin care cei care suferă de de hipersensibilitate electromagnetică să fie recunoscuţi drept persoane cu dizabilităţi.

(Ana Tataru)