Marc Marquez doreşte să bată un nou record

Marc Marquez, proaspătul campion mondial la MotoGP, vrea să egaleze recordul lui Mick Doohan la numărul de victorii într-un sezon. Spaniolul va avea şansa să obţină această performanţă dacă va câştiga duminică Marele Premiu al Malaeziei. Campion mondial la MotoGP, Marc Marquez, şi-a asigurat titlul după Marele Premiu al Japoniei, iar acum nu îi rămâne decât să doboare recordul lui Mick Doohan la numărul de victorii într-un sezon.

Marquez a obţinut în acest an 11 victorii, iar în Marele Premiu al Malaeziei poate să câştige a 12-a cursă din acest sezon şi să-l egaleze pe Doohan. „Vom încerca să fim pregătiţi duminică. Totul depinde de condiţiile meteo. În cazul în care nu va ploua, vom încerca să facem o cursă bună şi să luptăm pentru victorie, dacă circuitul va fi umed, atunci vom vedea ce putem face”, a spus motociclistul. Dacă se va impune la Sepang, atunci Marquez va avea ocazie să doboare şi recordul stabilit de Doohan în 1997 în ultima etapă de la Valencia.

În Marele Premiu al Malaeziei se va da lupta şi pentru locul doi al clasamentului general. Pentru titlul de vicecampion mondial luptă trei motociclişti, Valentino Rossi, care ocupă locul doi, Jorge Lorenzo, care este pe trei la opt puncte distanţă de italian şi Dani Pedrosa, care ocupă poziţia a patra la general. Cursa din Malaezia este programată pe circuitul de la Sepang, duminică dimineaţă. Calificările sunt programate cu o zi mai devreme.