Toamna se numără picturile

Cu şi despre stângaci: Alice în Ţara Minunilor
Săptămâna picturii la Muzeul de Artă Vasile Grigore – pictor și colecționar
Atelierul Angelicăi

Pentru că toamna este un anotimp special şi pictural, Global Mindscape invită copiii mai mari sau mai mici să participe la ateliere de creaţie pline de culoare, bună dispoziţie şi dinamism.

Cu şi despre stângaci: Alice în Ţara Minunilor
atelier copii stangaciCopiii stângaci cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani sunt aşteptaţi în ziua de duminică, 26 octombrie, ora 11.00 la un atelier special în care povestim despre un autor îndrăgit, stângaci ca și ei: Lewis Caroll. Discutăm despre stângaci cunoscuţi şi despre Lewis Caroll, ascultăm câteva fragmente din Alice în Ţara Minunilor, apoi desenăm împreună câteva personaje interesante, cum ar fi Iepurele Alb sau Juvetele de Inimă Roşie. Stabilim împreună cadrul pentru ilustrațiile noastre, pe care îl măsurăm cu rigle pentru stângaci, apoi îl decupăm folosind foarfece pentru stângaci; și, pentru ca ilustrațiile noastre să fie cât mai spontane, montăm suporturi ajutătoare pe creioanele acuarelabile. Atelierul este organizat la Librăria Cărtureşti Verona de către Left Shop, Librăriile Cărtureşti şi Global Mindscape.

Detalii aici

Săptămâna picturii la Muzeul de Artă Vasile Grigore – pictor și colecționar
Atelier-copii-Muzeul-de-Arta-Vasile-GrigoreDe luni, 3 noiembrie până vineri, 7 noiembrie 2014, orele 11.00 – 13.00 copiii care iubesc pictura şi au vârste cuprinse între 6 şi 10 ani sunt invitaţi la Săptămâna picturii, o serie de ateliere de creaţie organizate de Global Mindscape în colaborare cu Muzeul de Artă Vasile Grigore – pictor și colecționar. Vom explora împreună muzeul, vom descoperi obiectele interesante și diverse găzduite de acesta, pe care le vom interpreta într-o cheie personală, iar la final ne vom invita părinţii, bunicii și prietenii la vernisaj (vineri, 7 noiembrie, ora 13.00). Printre temele şi tehnicile abordate se numără: Pictorul Vasile Grigore, Pictura pe lemn, Personalităţi din muzeu, Vasile Grigore şi arta orientală. Atelierele sunt parte componentă a proiectului Caravana Muzeelor.

Detalii aici

Atelierul Angelicăi
Atelierele Angelicai pentru copii de 1.3-2.6 ani sesiunea de toamnaAngelica este ghiduşă şi foarte curioasă, aşa ca s-a decis: provoacă la experimente copiii cu vârste cuprinse între 1,3 şi 2,6 ani şi părinţii acestora. Următoarea întâlnire din sesiunea de toamnă a Atelierelor Angelicăi are loc în ziua de duminică, 9 noiembrie, ora 10.30 la Elefănţelul curios: Ce se întâmplă cu seminţele?
Este deja a doisprezecea provocare din seria Atelierelor Angelicăi, organizate de Eu, părinte ghemotoc în colaborare cu Global Mindscape, iar tema este una de sezon: povestim despre toamnă pornind de la seminţele dovlecilor copţi sau ale cocenilor de porumb. Astfel, invităm copiii şi părinţii să exporeze împreună cu noi ce putem face cu seminţele, care este povestea lor şi ce jucării putem crea din ele.
Detalii aici

 

 

 

 

Participarea la activităţi se face pe bază de înscriere. Vă aşteptăm cu drag!