Frig, ploi, vânt şi lapoviţă în sudul ţării

Vreme extrem de rece, astăzi, cu ploi, vânt şi lapoviţă în sudul ţării – în special în judeţele Dolj Olt, Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi, pentru care meteorolgii au emis o informare valabilă până mâine. În Dobrogea, în Bucureşti şi în alte judeţe din sud-estul teritoriului este cod galben de vânt puternic, cel puţin încă o oră. În capitală au fost deja zeci de situaţii de urgenţă – copacii smulşi de vânt au căzut pe străzi şi peste maşinile oamenilor. Cu un bilanţ al pagubelor de până acum, Adrian Marin, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă:
Adrian Marin: Majoritatea situaţiilor au fost pentru copaci căzuţi pe carosabil sau pe trotuar, panouri publicitare desprinse, stâlpi de electricitate căzuţi sau în pericol de cădere. Am intervenit cu echipare de pompieri, echipaje de descarcerare echipate cu druje pentru tăierea copacilor şi îndepărtarea lor. Un bilanţ al zilei de astăzi ne arată faptul că au fost 18 copaci căzuţi, 4 panouri publicitare desprinse sau căzute, 5 stâlpi de electricitate căzuţi sau aflaţi în pericol de cădere, iar ca pagube materiale înregistrate, 12 autoturisme avariate, fără a se înregistra victime omeneşti.
Realizator: Ministrul de interne, Gabriel Oprea, le-a cerut astăzi prefecţilor din zonele în care sunt anunţate ninsori şi lapoviţă să se asigură că au luat toate măsurile necesare astfel încât să nu fie drumuri blocate. O atenţie sportită trebuie să fie acordată şi bătrânilor, copiilor sau persoanelor care au nevoie de asistenţă medicală periodică. Potrivit unui comunicat, în judeţele avertizate, peste 2.400 de pompieri sunt gata să intervină în caz de nevoie.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 25 octombrie