Desert biblic care luptă cu cancerul

Puţini ştiu că Biblia conţine şi lecţii importante pentru sănătatea fizică. Astfel, una din mâncărurile folosite ca desert la Cina cea de Taină ar fi foarte benefică împotriva mai multor afecţiuni.

Se crede că la Cina cea de Taină, apostolii ar fi mâncat Charoset, un desert constând dintr-o combinaţie de mere tocate mărunt şi nuci pisate, cărora li se adaugă stafide strivite, curmale, scorţişoară şi miere. Dacă este consumat în mod regulat, acest desert poate alunga durerile de inimă, ne scapă de calculii renali şi biliari, ajută glanda tiroidă hipoactivă, ajuta la îndepărtarea petelor de pe piele, vindecă acneea, psoriazisul, herpesul şi insomnia, ba chiar luptă cu cancerul şi împotriva infecţiilor cu candida.

Chiar dacă istoricul acestui desert este unul nu prea cunoscut, fiecare dintre ingrediente luate în parte au proprietăţi deosebite pentru sănătate, aşa că nu ar strica să îl includeţi în meniul vostru şi să îl consumaţi cel puţin o dată pe săptămână. Împreună cu cereale, poate fi foarte bun pentru micul dejun.

Mod de preparare:
Se amestecă bine mierea cu scorţişoara, după care adăugaţi merele tăiate cubuleţe mico (mărul poate fi dat şi pe răzătoare), apoi adăugaţi curmalele mărunţite, stafidele (spălate şi înmuiate puţin) şi nuca mărunţită. Toate se amestecă bine, se lasă 5 minute, după care se poate servi.

www.independent.md – 28 octombrie