Scandal la Vocea Basarabiei. Acţionarii se revoltă după ce Vlad Filat ar fi cumpărat postul de radio

Postul de radio „Vocea Basarabiei” de la Chşinău a fost preluat de către liderul PLDM, Vlad Filat, printr-un intermediar, iar acest lucru se pare că l-a nemulţumit pe acţionarul Valeriu Saharneanu, membru al Partidului Liberal Reformator, care a anunţat pentru vineri o conferinţă de presă cu titlul: „Postul Vocea Basarabiei este sub asediu de tip raider”.
Co-acţionarul postului „Vocea Basarabiei” Veaceslav Ţîbuleac a declarat penru Realitatea TV că de fapt, pachetul majoritar al postului de radio a fost concesionat.
Potrivit acestuia, conferinţa lui Saharneanu reprezintă o reglare de conturi între PLR şi PLDM.
În acelaşi timp, surse din anturajul lui Valeriu Saharneanu ne-au spus că acesta ar fi nemulţumit de felul în care a decurs tranzacţia şi se consideră păgubit, pentru că nu i s-a plătit valoarea cotei sale şi a fost înlăturat de la procesele legate de politica editorială a postului.
Totodată, menţionăm că, recent, postul de radio „Vocea Basarabiei” a depus la Consiliul Coordonator al Audiovizualului al Republicii Moldova un dosar pentru obţinerea licenţei TV, însă acesta a fost respins din cauza unor neconcordanţe în acte, urmând să fie refăcut şi depus repetat.
Amintim că, recent, presa a scris că Vlad Filat ar fi cumpărat portalul de ştiri „Unimedia”, lucru care nu a fost comentat de liderul PLDM în niciun fel, însă acţionarii Unimedia au scris pe o reţea de socializare: „Dacă vreodată va avea loc vânzarea UNIMEDIA, noi, asociații, vom anunța public această informație”.

Sursa: realitatea.md