Ziua Centrului de Cercetare Ştiintifica pentru Apărare Chimică, Bacteriologică, de Radiaţii, Nucleară şi Ecologie

Vineri, 31 octombrie, la sediul Centrului de Cercetare Ştiinţifică pentru Apărare Chimică, Bacteriologică, de Radiaţii, Nucleară (CBRN) şi Ecologie se va desăşura o ceremonie cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la înfiinţarea acestei instituţii.

Participanţii la eveniment vor putea vizita şi expoziţia cu ultimele realizări ale specialiştilor din cadrul centrului, printre care şi ultimul produs al cercetării ştiinţifice: „Sistem de evacuare a răniţilor din medii contaminate CBR”.

Jurnaliştii care doresc să participe la activitate vor fi aşteptaţi la sediul Centrului de Cercetare Ştiinţifică pentru Apărare Chimică, Bacteriologică, de Radiaţii, Nucleară şi Ecologie, situat în Şos. Olteniţei, nr. 225, sector 4, Bucureşti, începând cu ora 10.30. Persoană de contact, Lt.col.ing. Claudiu Lăzăroaie tel. 0721.568.038

* * *

Înfiinţat în anul 1924, sub titulatura „Laboratorul de cercetări al serviciului de apărare contra gazelor, trecând prin mai multe schimbări ale numelui, Centrul  de Cercetare Ştiinţifică pentru Apărare C.B.R.N. şi Ecologie este structura de consultanţă şi expertiză a Ministerului Apărării Naţionale, în domeniul apărării CBRN, sarcina principală fiind cercetarea ştiinţifică aplicativă pentru realizarea de tehnologii şi echipamente specifice, utilizate de toate categoriile de forţe ale Armatei, Inspectoratul General de Urgenţă, precum şi alte componente ale Sistemului Naţional de Apărare.