Secretarul de stat american, John Kerry, şi-a cerut scuze pentru insultele la adresa premierului israelian, Benjamin Netanyahu

Secretarul de stat american, John Kerry, şi-a cerut scuze pentru insultele la adresa premierului israelian, Benjamin Netanyahu, care au apărut în publicaţia „Atlantic”, la începutul acestei săptămâni. John Kerry a spus că afirmaţiile la adresa primului ministru israelian nu reflectă poziţia preşedintelui Barack Obama sau a Guvernului american.
Biroul premierului israelian a confirmat apelul telefonic al secretarului de stat american, John Kerry, care a prezentat scuze pentru comentariile injurioase la adresa lui Benjamin Netanyahu. Într-un articol publicat marţi este citat un responsabil american anonim, care a spus despre Netanyahu că este laş în privinţa Iranului şi mult mai preocupat ca să-şi menţină poziţia de lider. Secretarul de stat american Kerry a blamat public limbajul utilizat la adresa premierului israelian. „Afirmaţiile sunt ruşinoase şi periculoase, inacceptabile şi nu reflectă poziţia preşedintelui Barack Obama sau a guvernului american” a spus Kerry. În ultimele zile au fost speculaţii în legătură cu acele comentarii injurioase cu scopul discreditării lui Benjamin Netanyahu înaintea unui acord între Iran şi marile puteri în dosarul nuclear. Premierul a răspuns că respectă relaţiile cu SUA, dar nu este dispus să facă concesii care ar pune în pericol Israelul.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (1 noiembrie)