Campanie umanitară a Asociaţiei “Salveză o inimă” Cristina luptă pentru viaţa ei

În timp ce alţi copii se jucau şi se bucurau de copilărie, Cristina Tau (pe atunci în vârstă de 10-11 ani) se confrunta cu primele greutăţi ale vieţii, o boală ce urma să îi marcheze copilăria, adolescenţa şi chiar maturitatea.

Primele semne ale bolii au apărut la piciorul drept, lucru care o împiedica să meargă corect. La indrumarea medicilor ortopezi, Cristina a început să meargă la gimnastică medicală într-un centru specializat, ca mai apoi să fie îndrumată să consulte medici specialişti neurologi. Totuşi, diagnosticul final nu l-a primit de la spitalele din Timişoara sau Bucureşti, unde era internată pentru consult, ci în Ungaria, la Spitalul Universitar din Szeged, departamentul Neurologie, în anul 2003. Medicii maghiari au confirmat boala neurologică rară a Cristinei, o formă de distonie pe partea dreaptă şi au propus tratamentul cu Toxină Botulinică, tratament considerat destul de periculos de către medicii români.

Boala a început să se agraveze şi să se extindă în tot corpul, iar în primii ani de facultate a constatat că mâna dreaptă era afectată şi începea să scape obiecte din mână. Începuse să i se afecteze şi vorbirea, avea o voce nazonată şi probleme de glutiţie.

În anul 2013, medicii de la Spitalul Clinic Colentina au confirmat diagnosticul “Distonie generalizată” şi au recomandat o intervenţie chirurgicală pe creier complicată, denumită Deep Brain Stimulation (DBS). Această intervenţie o poate realiza numai în Germania, la INI Hannover. Operaţia este garantată de către medici cu şanse de reuşită de peste 60%, însă costurile depăşesc cu mult puterile financiare ale Cristinei Tau, 30.600 de euro.

În acest sens, Asociatia “Salvează o inimă” a demarat urgent o campanie de strângere de fonduri, care îi va reda şansa la viaţă Cristinei Tau. Donaţiile pot fi făcute pe platforma de donaţii online a Asociaţiei, http://salveazaoinima.ro/campaigns/tau-cristina-elena/ sau în conturile Cristinei Elena Tau – RO68BRDE360SV70816143600 (cont in Lei) şi RO64BRDE360SV70816223600 (cont în Euro). Mai multe informaţii despre caz găsiţi pe www.elenacristy.blogspot.ro/.