Președintele ţării salută ratificarea de către Parlamentul European a Acordului de Asociere RM-UE

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, salută cu satisfacție actul de ratificare de către Parlamentul European a Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Preşedinţiei.

Șeful statului felicită cu această ocazie cetățenii țării, care au demonstrat unitate în susținerea parcursului european al Republicii Moldova.

Președintele Nicolae Timofti apreciază votul parlamentarilor europeni drept o recunoaștere a progreselor înregistrate de țara noastră pe calea reformelor democratice și, totodată, constituie un pas important în consolidarea procesului de integrare politică și economică dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană.

Președintele țării consideră că rezoluția adoptată de Parlamentul European, care stipulează că semnarea și ratificarea Acordului de Asociere „nu reprezintă un obiectiv final al relației dintre Republica Moldova și UE”, creează condiții favorabile pentru solicitarea în viitorul apropiat a statutului de țară candidat pentru aderare la Uniunea Europeană.