România va sprijini parcursul european al Republicii Moldova

Preşedintele Traian Băsescu, preşedintele ales, Klaus Iohannis, şi premierul Victor Ponta salută victoria partidelor parlamentare proeuropene la alegerile desfăşurate ieri în Republica Moldova. Preşedintele Traian Băsescu speră în accelerarea procesului de modernizare a ţării vecine şi de apropiere de Uniunea Europeană şi reafirmă că România va continua să fie un partener în realizarea acestor obiective.
Preşedintele ales, Klaus Iohannis, este de părere că votul de ieri arată că electoratul îşi doreşte un guvern reformist, decis să ducă mai departe efortul de modernizare europeană a Republicii Moldova.
Rezultatul preliminar al scrutinului este considerat şi de premierul Victor Ponta cea mai bună veste care putea fi primită la Bucureşti. Şeful executivului dă şi el asigurări că România va sprijini parcursul european al Republicii Moldova: „Şi în acest an, cu resursele pe care le mai avem la dispoziţie, vom continua să finanţăm programele din Republica Moldova. Miercuri avem 5 milioane de euro pe care le alocăm pentru continuarea programului de grădiniţe, iar pentru anul 2015 vom pune în buget toate resursele pentru a continua gazoductul, grădiniţele, poduri, programe culturale. Faptul că la Chişinău va rămâne în continuare un guvern proeuropean este un lucru extraordinar de bun şi trebuie să arătăm în mod concret că putem să facem foarte mult ca să continuăm toate proiectele pe care le-am început”.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (1 decembrie)