Pe bolizii de la Formula 1 ar putea fi instalate ecrane LED

Dezvoltat de Anthony Hamilton, tatăl dublului campion de Formula 1, Lewis Hamilton, ecranul cu LED-uri numit Info Wing a fost testat în premieră pe circuitul Yas Marina din Abu Dhabi pe un bolid al echipei Force India.

Ecranul Info Wing arată informaţii precum poziţia pilotului pe circuit, tipul de pneuri pe care le foloseşte acesta, pilotul care a stabilit cel mai bun timp şi alte informaţii utile pentru spectatori.

El este montat pe monopost deasupra prizei de aer şi arată informaţiile pe ambele părţi ale monoposturilor, pentru a fi văzut de toţi doritorii.
Acelaşi sistem există în versiuni de test şi pentru alte competiţii precum Campionatul German de Turism (DTM), IndyCar, NASCAR şi karting, însă nu se ştie dacă va apărea şi pe toţi bolizii în timpul curselor, în prezent fiind operate noi modificări pentru a putea obţine o variantă care nu va reprezenta riscuri în caz de accidente.

Tot săptămâna aceasta, echipele au decis să renunţe la regula prin care în ultima cursă a sezonului piloţii primeau de două ori mai multe puncte decât în mod obişnuit, ca urmare a criticilor vehemente ale fanilor.

De asemenea, s-a anunţat că propunerea comisiei F1 ca, începând din sezonul 2015, piloţii să ia startul de pe loc după ieşirea Safety Car-ului de pe circuit în urma unui incident, a fost anulată după ce echipele au votat împotriva acestei reguli din cauza complicaţiilor majore cu privire la siguranţă.

www.publika.md – 2 decembrie