În oraşul Kladovo a fost inaugurat al doilea Centru Cultural al Românilor din Valea Timocului

Un eveniment aşteptat de multă vreme de românii din Valea Timocului s-a consumat zilele acestea. În oraşul Kladovo, situat la sud de Dunăre, a fost inaugurat un nou centru cultural românesc, scopul lui este de a sprijini comunităţile româneşti din Serbia să îşi păstreze identitatea culturală şi lingvistică. Centrul are o bibliotecă, un mic muzeu şi organizează cursuri de limba română.
Spiritul, tradiţiile, cultura şi limba românilor vor fi promovate într-un nou centru cultural deschis în diaspora. Micul orăşel Kladovo, de la sud de Dunăre, a găzduit inaugurarea celui de-al doilea Centru Cultural al Românilor din Valea Timocului, Serbia. Momentul este considerat unul de început în respectarea identităţii naţionale, culturale şi lingvistice a românilor din Serbia.
Alexander Najdanovic, preşedinte al asociaţiei: „Se promovează românismul. Se promovează cultura, tradiţia, religia, educaţia românească, la acest centru cultural. Este foarte important, pentru că în acest centru se vor face ore de limba română, ceea ce eu, ca un student în România, consider că este foarte, foarte important”.
La Kladovo a fost deschisă şi prima redacţie a unei publicaţii româneşti online din Valea Timocului.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (4 decembrie)