Un concert de Crăciun din România pentru milioane de europeni

Radio România Muzical organizează un concert de Crăciun cu semnificaţii deosebite: marţi, 16 decembrie, de la ora 19:00, pe scena Sălii Radio va urca Corul de Cameră Preludiu, condus de Voicu Enăchescu. Înregistrarea acestui concert va putea fi ascultată în întreaga Europă în 21 decembrie, când Uniunea Europeană de Radio va transmite pe calea undelor Proiectul de Crăciun, adică 13 concerte propuse de cele mai importante radiodifuziuni europene.

În acest proiect generos derulat de Uniunea Europeană de Radio, România va fi reprezentată de înregistrarea concertului Corului Preludiu – colinde româneşti tradiţionale, cu parfumul Crăciunurilor de odinioară.

În 16 decembrie, la Sala Radio, Corul Preludiu va interpreta şi cântece tradiţionale de Crăciun din repertoriul internaţional – între românesc şi universal, o călătorie printre cele mai frumoase muzici dedicate Naşterii Domnului, în atmosfera electrizantă pe care numai Corul Preludiu ştie să o creeze. Prezintă Simona Marica.

Concertul poate fi ascultat în direct, în 16 decembrie, de la ora 19:00, la Radio România Muzical.

Corul de Cameră Preludiu, ansamblu al Centrului Naţional de Artă Tinerimea Română, a fost înfiinţat în 1972 şi, de atunci, este condus de Voicu Enăchescu. Cei peste 40 ani de activitate însumează mai mult de 2000 de concerte susţinute pe scene româneşti şi internaţionale, sute de minute de înregistrări la radio şi televiziune, dar mai ales, un public fidel care apreciază modul în care Corul de Cameră Preludiu ştie să interpreteze repertoriul românesc laic şi religios.

Concertele de Crăciun ale Corului Preludiu sunt repere în viaţa bucureşteană de concert şi sunt aplaudate, în fiecare an, pentru maniera personală de interpretare şi atmosfera creată de acest ansamblu; sunt concerte care, într-adevăr, deschid inimi pentru a regăsi spiritul Crăciunului.

Biletele la concertul din 16 decembrie, ora 19:00, de la Sala Radio, sunt disponibile în reţeaua www.bilete.ro, oficiile Poştei Române, magazinele Inmedio şi Germanos, Sala Radio.

Organizator: Radio România Muzical. Partener: Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română. Parteneri media: Agerpres, 7 seri, Observator cultural, Suplimentul de cultură, Zeppelin, getlokal.ro, artline.ro, port.ro, ziarulmetropolis.ro şi ceascadecultura.ro.