Proiectul EuranetPlus, la care participă şi Societatea Română de Radiodifuziune, va primi Premiul de Excelenţă al Institutului European din România

Institutul European din România organizează astăzi, la Bucureşti, conferinţa anuală cu tema „Provocări politice şi economice – răspunsuri pentru Europa”, la care vor participa reprezentanţi ai Guvernului, ai ambasadelor statelor europene la Bucureşti, precum şi experţi, analişti şi cercetători specializaţi în afaceri europene şi în domeniul politicii externe. În cadrul evenimentului vor fi decernate şi Premiile de Excelenţă ale Institutului. Între câştigătorii de la categoria Radio se află şi proiectul editorial EuranetPlus, la care participă Societatea Română de Radiodifuziune.
În prima sesiune a conferinţei vor fi abordate principalele provocări şi priorităţi ale Uniunii Europene, aşa cum rezultă ele din documentele strategice ale Consiliului European şi Comisiei Europene, precum şi instrumentele pe care Uniunea le are la dispoziţie pentru a răspunde acestor provocări. Cea de-a doua sesiune va aborda problematica legată de condiţiile de viaţă şi de muncă în UE şi instrumentele de sprijin în vederea îmbunătăţirii acestora. În finalul evenimentului va avea loc festivitatea de decernare a Premiilor de Excelenţă ale Institutului European din România pentru promovarea spiritului şi valorilor europene. La această a cincea ediţie vor fi premiate zece emisiuni de televiziune, două de radio şi patru platforme online pe tematică europeană. Între emisiunile radiofonice premiate este şi EuranetPlus, la care participă şi Societatea Română de Radiodifuziune. Acesta este un proiect de coproducţii radiofonice internaţionale prin care se produc şi se difuzează emisiuni cu tematică europeană, cu finanţare de la Comisia Europeană, din 2012 până în 2016. EuranetPlus are între membrii săi 15 corporaţii sau posturi de radio publice şi private, naţionale, regionale şi internaţionale, din mai multe state ale Uniunii. Audienţa cumulată zilnic a radiodifuzorilor implicaţi este de 20 de milioane de ascultători. Societatea Română de Radiodifuziune participă la proiectul EuranetPlus prin RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI, RADIO ROMÂNIA CULTURAL, RADIO ROMÂNIA ANTENA SATELOR, Departamentul Studiourilor Regionale şi RADIO ROMÂNIA INTERNAŢIONAL. EuranetPlus produce şi difuzează zilnic, on air şi online, conţinuturi editoriale pe teme europene şi realizează lunar dezbateri pe teme cetăţeneşti, la Parlamentul European, sub conceptul „Colţul cetăţeanului”.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (11 decembrie)