Proteste în portul francez Calais

Sute de manifestanţi au protestat în portul francez Calais faţă de intenţia autorităţilor de a construi un gard de sârmă, pentru a-i împiedica pe imigranţii clandestini să ajungă în Marea Britanie. Potrivit unui acord franco-britanic, barierele existente în port vor fi extinse pe doi kilometri. Protestatarii l-au numit „zidul ruşinii”, iar reprezentanţii organizaţiilor umanitare au declarat pentru RFI că guvernul nu a găsit soluţia corectă.

Jean Rousseau: Nu asta îi va mpiedica pe imigranţi să vină aici. Trebuie să fii realist ca sa înţelegi astfel de lucruri. E nevoie mai întâi de un răspuns umanitar. de acolo trebuie început.

Realizator: Jean Rousseau este şeful unei organizaţii, care-i ajută cu hrană, îmbrăcăminte şi material sanitar pe cei aproximativ 2.500 de oameni, majoritatea est-africani care trăiesc în adăposturi improvizate în zona Calais, de unde încearcă să treacă în Anglia, ascunşi în camioane. Problema lor a tensionat relaţiile franco-britanice, cele două ţări acuzându-se reciproc că nu iau suficiente măsuri pentru oprirea fluxului de migranţi clandestini.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 19 decembrie