Televizoarele cu puncte cuantice devin realitate

Aşa cum a promis de ceva vreme, LG a fabricat un televizor bazat pe noua tehnologie a aşa-ziselor puncte cuantice. Modelul UF9400, prezentat săptămâna aceasta la târgul internaţional de electronice CES de la Las Vegas, este printre primele aparate care încorporează această tehnologie despre care se spune că va îmbunătăţi foarte mult redarea culorii.
Televizorul cu un ecran de 65 de inci este tot un panou LCD, dar conţine un strat de puncte cuantice, care sunt de fapt nanocristale lichide cu o grosime de 20 de atomi. Dimensiunea cristalelor determină culoarea unui pixel, iar acum aceasta va putea fi controlată foarte precis.
Rezultatul: o redare extrem de fidelă a culorii, cu aproape 30% mai bună decât în cazul LCD-urilor. Punctele cuantice sunt o tehnologie aparţinând proprietarului LG ColorPrime, care aduce un plus de acurateţe la vizionare din toate unghiurile, o problemă des întâlnită până acum la televizoarele LCD.
Display-ul încorporează de asemenea tehnologia 4K. Rezoluţia Ultra HD este de patru ori mai clară decât la un televizor full HD şi rulează cu noul codec H.265 care permite un streaming video mult mai bun, fără a îngreuna conexiunea la Internet. Aparatul este echipat şi cu interfaţa smart TV webOS 2.0 şi cu boxe Harman Kardon.

Deocamdată nu a fost anunţată o dată a lansării sau un preţ pentru noul televizor.

Sursa: www.mashable.com
Traducerea şi adaptarea: Bianca Ioniţă