Conducerea SRI va fi audiată în comisiile de specialitate din parlament, ca urmare a acuzaţiilor formulate public de deputatul Elena Udrea

Conducerea SRI va fi audiată săptămâna viitoare în comisia de specialitate din parlament ca urmare a acuzaţiilor formulate public de deputatul Elena Udrea. Declaraţiile acesteia vizează importanţi lideri politici şi membri din conducerea unor instituţii ale statului, pe care i-a acuzat de implicare în activităţi ilegale. Întâlnirea dintre comisia de control şi conducerea Serviciului Român de Informaţii era programată de joia trecută şi ar fi trebuit să se centreze pe capacitatea de reacţie a SRI la atacuri teroriste şi incidente cibernetice.

Reporter: Mihaela Dragomir: Dezvăluirile Elenei Udrea au loc după ce aceasta a fost pusă sub control judiciar în dosarul  Microsoft. Ea a făcut chiar un denunţ la DNA pe numele şefului interimar al SRI, Florian Coldea, şi susţine că şeful serviciului controlează viaţa politică şi ar fi instrumentat o campanie împotriva sa. Potrivit Hotnews, deputatul PMP îl acuză pe actualul şef al SRI, Florian Coldea, că i-ar fi cerut lui Dorin Cocoş 500 de mii de euro pentru a-i finanţa televiziunea lui Sebastian Ghiţă. Acuzaţiile Elenei Udrea au fost respinse de deputatul Sebastian Ghiţă. El spune că procurorii trebuie lăsaţi să facă lumină în acest caz. Elena Udrea a mai povestit că în campanie ar fi apărut un document din care rezulta că Vasile Blaga ar fi primit bani în dosarul Microsoft şi despre care Sebastian Ghiţă i-ar fi relatat că ar fi fost retras la solicitarea lui Florian Coldea. În plus, Elena Udrea a mai spus că ar fi făcut lobby la premierul Victor Ponta pentru numirea în funcţie a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Ambele acuzaţii au fost respinse categoric de primul ministru, Victor Ponta, şi de copreşedintele PNL, Vasile Blaga. Serviciul Român de Informaţii este condus interimar de Florian Coldea în urma demisiei fostului director George Maior, de care plenul comun al parlamentului va lua act marţi.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 1 februarie