Senatorul Mircea Geoană a lansat Grupul de iniţiativă pentru Noul Proiect Social Democrat – „România Noastră”

Senatorul Mircea Geoană susţine că, în luna martie, va exista o nouă majoritate parlamentară şi un nou guvern. El a lansat, astăzi, Grupul de iniţiativă pentru Noul Proiect Social Democrat – „România Noastră”, care se vrea a fi contribuţia stângii la Proiectul de reformare a României, lansat de preşedintele Klaus Iohannis. Mircea Geoană spune că, în următoare perioadă, mai mulţi parlamentari se vor alătura noii mişcări ce are, printre principiile de bază, promovarea valorilor şi stimularea participării cetăţenilor la decizia politică.

Mircea Geoană: Vom modifica legea care, astăzi, împiedică ca cetăţeanul obişnuit să promoveze o iniţiativă legislativă. Este o lege din anii ’90. E nevoie de 100.000 de semnături; vom coborî pragul la 10.000 de semnături, vom simplifica procedura. Modificarea Constituţiei – vom coborî pragul de la 500.000 la 100.000 de semnături pentru a putea să permitem românilor să-şi promoveze Constituţia. Vom propune, într-un proiect de lege, ca, înainte de orice numire în funcţii executive, să existe un control din partea ANI, a DNA şi a SRI pentru a fi sigur că, atunci când propune pe cineva, nu-mi vine de undeva din spate să mă fugărească cu o potlogărie pe care eu, eventual, nu am cunoscut-o.

Printre parlamentarii care au participat astăzi la lansarea proiectului „România Noastră” se numără Radu Popa, Florentin Gust, Valer Marian, dar şi primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  – 1 februarie