Secretarul de stat John Kerry a negat că ţara sa şi Europa ar avea abordări diferite în privinţa soluţionării conflictului ruso-ucrainean

Secretarul de stat american, John Kerry, a negat că ţara sa şi Europa ar avea abordări diferite în privinţa soluţionării conflictului ruso-ucrainean. Prezent la Conferinţa pentru securitate de la Munchen, John Kerry a dat asigurări că Statele Unite şi partenerii internaţionali au scopuri comune de apărat şi sprijină necondiţionat Ucraina.

John Kerry: Orice ar fi, Statele Unite, Franţa, Germania, aliaţii şi partenerii noştri vom sta uniţi în sprijinul Ucrainei şi vom apăra principiul vital, conform căruia graniţele internaţionale nu trebuie şi nu pot fi modificate în Europa sau în oricare parte a lumii.

Realizator: Precizările au fost făcute în contextul în care mai mulţi senatori americani au criticat Germania pentru că se opune trimiterii de arme armatei ucrainene. John Kerry a militat, la Munchen, pentru soluţia diplomatică în conflictul din estul Ucrainei.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 8 februarie