Aproximativ un milion şi jumătate de români muncesc fără forme legale pe teritoriul ţării noastre

Ministrul pentru dialog social, Liviu Pop, a afirmat, astăzi, la Timişoara, că aproximativ 1 milion şi jumătate de români muncesc fără forme legale pe teritoriul ţării noastre. Cauzele care favorizează acest fenomen trebuie identificate şi eliminate – a subliniat Liviu Pop.

Liviu Pop: Sunt unele zone în care putem întării eradicarea evaziunii fiscale, şi una este Loteria Bonurilor Fiscale. Să nu uitmăm, că înfiinţarea Direcţiei Antifraduă, de la ANAF, a adus la bugetul de stat, faţă de când s-a preconizat într-una din zile, de trei ori mai mult. Plecând de la măsura pe care am luat-o cu întărirea inspecţiei muncii şi cu celelalte măsuri pe care o să le vedeţi în Strategia Fiscal-Bugetară, eu cred, că, la modul optimist, plecând şi cu o educare mult mai sănătoasă în rândul angajatorilor sau a persoanelor, că este bine să aibă contribuţiile şi de sănătate şi de pensie, să reuşim anual să reducem cu 10-15% această muncă nedeclarată.

Un nou proiect de strategie bugetar-fiscală va fi lansat, peste două săptămâni, în dezbatere publică, a mai precizat ministrul pentru dialog social, Liviu Pop, citat de corespondentul Radio România Actualităţi, Alina Bujancă.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 13 februarie