Bulgaria a ieşit din izolarea internaţională, a declarat vicepremierul Meglena Kuneva

Bulgaria a ieşit din izolarea internaţională, a declarat vineri vicepremierul pentru coordonarea politicilor europene şi probleme instituţionale din guvernul bulgar, Meglena Kuneva: „Bulgaria s-a afirmat ca partener constructiv şi loial al UE şi al NATO. Dovadă în acest sunt recentele vizite la Sofia a secretarului de stat  John Kerry, a secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg şi a şefului Foreign Office, Phillip Hammond”.
La conferinţa de presă care a marcat primele 100 de zile ale executivului bulgar, vicepremierul Meglena Kuneva a declarat că guvernul bulgar „a creat baza reformelor în justiţie, adoptând strategia pentru reforma judecătorească. Intrarea în Schengen s-a transformat în scop naţional prioritar”, iar în lunile următoare vor fi activate eforturile pentru covingerea partenerilor asupra importanţei pe care o are pentru Sofia intrarea în Spaţiul Schengen.
Vicepremierul bulgar a confirmat ca ţel al executivului bulgar angajamentul intrării Bulgariei în Schengen, buna pregătire buna execuţie a preşedinţiei bulgare a UE şi realizarea unor rezultate importante în lupta contra corupţiei în Bulgaria.

(www.standartnews.com – 13 februarie)