Filmul „Fifty Shades of Grey”, vânzări record în doar patru zile de la lansare

Filmul „Fifty Shades of Grey” domină detaşat box office-ul nord-american. Pelicula, turnată pe baza celebrului roman erotic, le-a asigurat producătorilor vânzări de peste 81 de milioane de dolari, la doar patru zile de la lansare.

Filmul „Fifty Shades of Grey”, în regia lui Sam Taylor-Johnson, este considerat cel mai erotic din ultimii 10 ani pentru că scenele intime din acesta cumulează 20 de minute. Lungmetrajul are o durată de peste două ore, iar în rolurile principale îi are pe actorii Dakota Johnson şi Jamie Dolan.
Pelicula este urmată în top de filmul de acţiune şi comedie „Kingsman: The Secret Service”, care îl are în distribuţie pe Colin Firth. Filmul, în regia lui Matthew Vaughn, are la bază seria de benzi desenate cu acelaşi nume, creată de Mark Millar, în care Firth interpretează un superspion al MI6. Filmul a asigurat vânzări de peste 35 de milioane de dolari. Podiumul este completat de animaţia 3D „The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water”, regizat de Paul Tibbitt.

Povestea lui SpongeBob şi a prietenilor lui, care trebuie să iasă pe uscat pentru a recupera reţeta secretă pentru prepararea sendvişului Krabby Patty, a asigurat vânzări de 30,5 milioane de dolari.

Urmează filmele „American Sniper”, cu venituri de 16,4 milioane de dolari, şi „Jupiter Ascending”, cu aproape 10 milioane de dolari.

www.publika.md – 16 februarie