Ministrul ucrainean de externe, Pavlo Klimkin, se va întâlni, la Bucureşti, cu preşedintele României, Klaus Iohannis

Ministrul ucrainean de externe, Pavlo Klimkin, vine săptămna viitoare, la Bucureşti, la invitaţia omologului său român, Bogdan Aurescu, şi urmează să aibă o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis. Vizita ministrului ucrainean are loc într-un context geopolitic complicat. Potrivit şefului statului, acordul de încetare a focului, semnat recent la Minsk, dă speranţa unei soluţionări politice a crizei din Ucraina, dar se menţin numeroase tensiuni şi puncte sensibile. La ultima reuniune informală a Consiliului European de la Bruxelles, unde s-a discutat despre criza din Ucraina, liderii europeni au decis că, dacă Federaţia Rusă nu va respecta acordul, se va lua în discuţie introducerea de noi sancţiuni. Preşedintele Klaus Iohannis va efectua o vizită în Ucraina, cel mai probabil în luna martie, la invitaţia omologului său, Petro Poroşenko, detaliile fiind deja stabilite în cadrul întâlnirii pe care cei doi şefi de stat au avut-o în marja reuniunii de la Bruxelles.
Klaus Iohannis: „Am primit invitaţia de a merge cât mai curând la Kiev. Săptămâna viitoare, îl voi primi de asemenea pe ministrul de externe ucrainean, dl Pavlo Klimkin, la Bucureşti. România înţelege pericolul sporit al conflictului armat din vecinătatea noastră şi se implică în soluţionarea lui. Am convenit să intensificăm cooperarea bilaterală. Împărtăşim interese comune legate de securitatea din regiunea noastră”.
Preşedintele Klaus Iohannis a reafirmat că singura soluţie pentru criza din Ucraina este cea politică bazată pe dialog şi care urmăreşte încetarea vărsării de sânge.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (15 februarie)