Schimbări în structura Consiliilor de Administraţie ale RADET şi RATB, din cauza managementului defectuos

Consiliul General al Municipiului Bucureşti face schimbări în structura Consiliilor de Administraţie ale RADET şi RATB, din cauza managementului defectuos. La RADET, toţi cei şase membri desemnaţi de consilierii municipali au fost înlocuiţi, astăzi, iar la RATB doar doi. Cu noua conducere, principalul furnizor de apă caldă şi căldură ar trebui să se pregătească de transformarea în societatea comercială şi apoi de fuziunea cu ELCEN, anunţă viceprimarul Capitalei, Cornel Pieptea.

Cornel Pieptea: La RADET întreruperile au fost mai multe ca niciodată, durata lor a fost extrem de mare. De fiecare dată când a fost frig afară, a fost frig şi în case. Am aşteptări extrem de mari de la acest Consiliu de Administraţie. Sper că ei vor readuce la zi acest proiect de transformare în societate şi ulterior de fuziune cu ELCEN-ul. La RATB, anul acesta vom avea suficiente fonduri în buget, astfel încât să începem înlocuirea pieselor care trebuie puse din nou pe maşini.

Viceprimarul Capitalei, Cornel Pieptea, a mai precizat că, potrivit legii, ar trebui să existe un contract de delegare al serviciului public cu criterii clare de acordare a subvenţiei pentru cele două regii – RADET şi RATB – întrucât, în forma actuală, aceasta nu acoperă în întregime diferenţa de tarif.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 18 februarie