Interes crescut pentru cursurile de limbă română destinate copiilor de la ICR Istanbul

În luna februarie Institutul Cultural Român de la Istanbul a dat startul semestrului de primăvară (16 februarie – 30 aprilie 2015) al cursurilor de limbă, cultură şi civilizaţie românească pentru străini. Datorită implicării conducerii ICR Istanbul şi a profesorilor de limbă română, comunitatea românească din Turcia s-a mobilizat reuşind să se înscrie un număr record de copii la cursuri. Iniţial cursul pentru copii dura o oră. În urma cererilor şi a înscrierilor, timpul alocat predării limbii române s-a extins la două ore, iar odată cu creşterea numărului de copii s-a impus împărţirea lor în două grupe distincte: începători şi avansaţi.
În ceea ce priveşte popularizarea şi promovare gratuită a cursurilor, un aport semnificativ îl are noua pagină de Facebook creată de ICR Istanbul şi destinată atât cursanţilor înscrişi deja la cursuri, cât şi tuturor persoanelor interesate de limba română. Ţinând cont că internauţii din Turcia îşi petrec 80% din timpul online pe Facebook, acesta este un instrument mai mult decât eficient de sporire a vizibilităţii cursurilor de limbă română.
Cursurile sunt predate de Andreea Vlad şi Mădălina Cengizhan, filologi cu o experienţă bogată în instruire, care se adaptează pe necesităţile şi cerinţele cursanţilor punând accent pe metode şi tehnici de predare interactive, dinamice şi atractive.
Fiind unul dintre proiectele prioritare ale ICR Istanbul, organizarea cursurilor de limbă română contribuie la strategia ICR Istanbul de a promova cultura şi civilizaţia românească prin intermediul cunoaşterii limbii române, dar şi de a păstra identitatea naţională în rândul populaţiei de origine română.