Statele Unite au acuzat, din nou, Rusia că păstrează forţe militare în estul Ucrainei

Miniştrii de externe din Rusia, Ucraina, Germania şi Franţa au făcut un apel la încetarea focului şi la o retragere totală a armamentului greu din estul Ucrainei. Ei s-au întâlnit ieri, la Paris, pentru o evaluare a modului în care sunt respectate înţelegerile de pace de la Minsk, în contextul în care, potrivit France Presse, atacurile separatiştilor continuă în apropierea portului strategic Mariupol. Statele Unite au acuzat, din nou, Rusia că păstrează forţe militare în estul Ucrainei.

Rusia minte când spune că nu are trupe şi echipamente militare în Ucraina – a spus, ieri, secretarul de stat John Kerry, în audierea dintr-un subcomitet al Senatului american.

John Kerry: Rusia se află în perioada semnificativă a celui mai deschis şi mai extins exerciţiu de propagandă de la momentul de vârf al războiului rece încoace. Ruşii au persistat în declaraţii false, minciuni, oricum aţi dori să numiţi activităţile lor, în faţa mea, în faţa altora, în diferite ocazii.

Secretarul de stat John Kerry a confirmat că administraţia ia încă în considerare înarmarea forţelor ucrainene, dar a refuzat să detalieze. Membrii Congresului, atât republicani, cât şi democraţi, cer de câteva luni Administraţiei Obama să trimită arme letale Ucrainei pentru a se autoapăra împotriva separatiştilor sprijiniţi de Rusia.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 25 februarie