Ministrul economiei este nemulţumit de modul în care conducerea CNU a gestionat situaţia de la mina Crucea din Suceava

Ministrul economiei, Andrei Gerea, discută, astăzi, la Bucureşti, cu administraţia Companiei Naţionale a Uraniului (CNU), după ce sute de mineri de la exploatarea Crucea din Suceava s-au blocat încă de ieri în subteran. Minerii sunt nemulţumiţi că nu au primit salariile majorate şi cer demiterea conducerii companiei.

Reporter – Mihaela Buculei: O parte dintre minerii de la exploatarea minieră de uraniu s-au blocat la intrarea în mină, nemulţumiţi că protocolul semnat la sfârşitul lui ianuarie cu Ministerul Energiei nu a fost respectat. Minerii solicită demiterea conducerii Companiei Naţionale a Uraniului, dar şi a sucursalei Suceava, pe motiv că majorarea salarială convenită cu reprezentanţii guvernului şi conducerea companiei în ianuarie încă nu a fost resimţită. La Crucea este singura mină de uraniu din România şi furnizorul de materie primă pentru Centrala Nucleară de la Cernavodă.

Realizator: Ministrul economiei, Andrei Gerea, a precizat, în exclusivitate pentru Radio România Iaşi, că este total nemulţumit de felul în care s-au materializat prevederile protocolului din luna ianuarie şi că directorul companiei ar trebui să demisioneze:

Andrei Gerea: Sunt extrem de nemulţumit de faptul că după ce am avut consultările cu membrii conducerii companiei şi ni s-au prezentat situaţiile, să spunem, financiare, spunându-se că sunt resurse pentru planul gândit de noi la momentul respectiv ne trezim că acel protocol nu se poate implementa, în ceea ce priveşte mărirea de salariu. Am solicitat întrevederea de urgenţă cu domnul director general pentru a-mi explica ce se întâmplă.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 3 martie