Ambasadorul Franței în România îi va oferi însemnele de Cavaler al Ordinului Național al Legiunii de Onoare domnului Călin Popescu Tăriceanu

Excelența Sa domnul François Saint-Paul, Ambasadorul Franței în România, îi va oferi însemnele de Cavaler al Ordinului Național al Legiunii de Onoare domnului Călin Popescu Tăriceanu, Președinte al Senatului României, în cadrul unei ceremonii care va avea loc, joi, 5 martie 2015, la Reședința Franței (Strada Biserica Amzei nr 13-15) de la ora 18.00 .

Domnul Călin Popescu Tăriceanu a privilegiat legăturile cu Franța atât în calitate de om politic, cât și în calitate de om de afaceri.

În 1996, domnul Tăriceanu ocupă funcția de Ministru al Industriei și Comerțului, în guvernul condus de Victor Ciorbea, iar în timpul acestui mandat îl cunoaște pe domnul Louis Schweitzer, la acel moment Președinte – Director General al Renault, pentru a pune bazele cele mai importante afaceri franco-române: intrarea mărcii Dacia în portofoliul Renault.

În timpul mandatului său de Prim Ministru al României (2004 – 2008), domnul Popescu Tăriceanu a avut o excelentă colaborare cu omologul său francez, domnul François Fillon. Unul dintre rezultatele excelente ale acestei colaborări este numirea lui Dacian Cioloș în funcția de Comisar european pentru agricultură.

De asemenea, domnul Tăriceanu a susținut, din punct de vedere politic, dar și ca părinte, proiectul noului Liceu Francez Anna de Noailles.

Legiunea de Onoare (Légion d’Honneur) este cea mai înaltă distincţie civilă şi militară franceză, instituită în anul 1802 şi acordată neîntrerupt din 1804 până în prezent. Este o decoraţie care şi-a menţinut de-a lungul anilor o strălucită reputaţie.

Jurnaliștii care doresc să ia parte la acest eveniment sunt rugați să se acrediteze la această adresă până joi, la ora 17.00.

 Gabriela Dita