Ordin de Merit al Republicii Federale Germania pentru deputatul minorităţii germane în Parlamentul României, domnul Ovidiu Victor Ganţ

Preşedintele Republicii Federale Germania, Joachim Gauck, i-a decernat deputatului minorităţii germane în Parlamentul României, domnul Ovidiu Victor Ganţ, Crucea de Merit în rang de Ofiţer a Ordinului de Merit al Republicii Federale Germania, în recunoaşterea deosebitelor sale merite faţă de Republica Federală Germania.

Astfel este apreciat angajamentul îndelungat şi constant al deputatului Ganţ în special pentru minoritatea germană din România, dar şi pentru relaţiile româno-germane în general. În anul 2008 i-a fost deja acordat deputatului Ovidiu Ganţ Crucea de Merit în rang de Cavaler a Ordinului de Merit al Republicii Federale Germania. Crucea de Merit în rang de Ofiţer reprezintă, prin urmare, o „ridicare în rang” fiind astfel un semn important al aprecierii angajamentului neobosit al deputatului Ganţ în favoarea minorităţiii germane din România.

Ambasadorul Republicii Federale Germania în România, domnul Werner Hans Lauk, îi va înmâna deputatului Ovidiu Ganţ însemnele ordinului sâmbătă, 7 martie 2015 ora 17.30 la Casa Adam-Müller-Guttenbrunn din Timişoara.

Reprezentanţii massmedia interesaţi, sunt invitaţi cu plăcere să participe la ceremonie.