Fostul judecător al Curţii Constituţionale Toni Greblă s-a prezentat la DNA fiind citat în dosarul în care s-a cerut încuviinţarea arestării

Fostul judecător al Curţii Constituţionale Toni Greblă s-a prezentat la Direcţia Naţională Anticorupţie, fiind citat în dosarul în care s-a cerut încuviinţarea arestării pentru mai multe infracţiuni. La intrare în sediul DNA, Toni Greblă a respins acuzaţiile procurorilor şi a spus că nu a apărut nicio probă nouă în dosar.
Toni Greblă: „Acuzele care mi se aduc, o parte din ele le cunoaşteţi, altele sunt nişte interpretări fantasmagorice, nu a apărut nimic nou în dosar până acum, ancheta judiciară va continua, adevărul va ieşi la iveală, eu nu am furat din banul public, eu nu am devalizat banul public, eu am nişte /acuze/ pe care le ştiţi în mare parte şi nu vreau să le reiau”.
La începutul lunii februarie, Toni Greblă a demisionat din funcţia de judecător al Curţii Constituţionale după ce şeful DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut Biroului Permanent al Senatului încuviinţarea arestării preventive şi trimiterea acestuia în judecată. El este acuzat, printre altele, de trafic de influenţă, constituire de grup infracţional organizat în vederea folosirii, la autoritatea vamală, de documente falsificate.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (10 martie)