Ailee

14271-0v2swbvxn7Lee Ye Jin, cunoscută mai bine sub numele de Ailee, este o cântăreaţă cu dublă cetăţenie, coreană şi americană, de la agenţia YMC Entertainment. Ailee s-a apucat serios de cântat la vârsta de 16 ani, dar a apărut prima dată pe scenă la 12 ani şi a început să joace în filme la 7 ani. Pe lângă, actorie şi cântat, aceasta este şi compozitor dar datorită personalităţii ei timide, nu-şi publică cântecele. Înainte să debuteze în KPOP, aceasta avea un contract cu Muzo Entertainment, o agenţie independentă cu sedii în New York şi New Jersey, unde a colaborat cu mai mulţi artişti ca de exemplu Johnnyphlo, care de asemenea are un contract în Coreea şi cu un rapper din Philadelphia, Decipher.
Pe 13 Septembrie 2011, cântăreţul Wheesung şi Ailee (care pe atunci nu debutase încă) au cântat împreună într-un episod special al emisiunii „Singer and Trainee” cu ocazia sărbătorii Chuseok. Prin această colaborare, Ailee şi-a pus în evidenţă vocea puternică şi a reuşit să-şi facă un nume chiar dinainte să debuteze. Debutul său a urmat la puţin după, pe 9 Februarie 2012, atunci când a cântat pentru prima dată pe scena M.net M!Countdown melodia „Heaven”, scrisă chiar de cântăreţul Wheesung, iar în aceeaşi zi a fost publicat şi MV-ul melodiei, în care îl putem vedea şi pe Gi Kwang, membru al formaţiei Beast. La doar o lună după debut, aceasta a câştigat 2 premii la categoriile „Song of the Month” şi „Rookie of the Month” la ceremonia Cyworld Music Awards.
Pe 16 Octombrie 2012, Ailee a lansat primul său mini album, ”Invitation” care conţine 6 melodii printre care şi melodia „I’ll Show You” cu care şi-a promovat albumul la diferite emisiuni.
ailee_grammys_20110211În 2012, Ailee a debutat şi în lumea K-Dramelor ca actriţă, în sezonul 2 din Dream High, ca membră a unei formaţii numită HerShe, împreună cu Jiyeon din T-ara şi Hyorin din Sistar. Pe 22 Februarie 2012 aceasta a lansat şi melodia de pe coloana sonoră a dramei Dream High.
A participat de asemenea de multe ori la cunoscuta emisiune Immortal Songs 2, de unde a plecat acasă cu nenumarate premii.
Pe 12 Iulie 2013 Ailee a lansat cel de-al doilea mini album, iar una dintre melodiile de pe album, intitulată „U&I” a ajuns în topurile coreene în mai puţin de 4 ore primind statusul de „All-Kill”. Noul album a fost atât de popular încât a fost sold-out în aproape toate magazinele din Coreea în prima zi a lansării.
Pe 6 Ianuarie 2014 aceasta a lansat cântecul „Singing Got Better” care a ajuns pe primul loc în cele mai mari topuri coreene: Mnet, Bugs, Olleh, Soribada, Naver Music, Daum Music şi Genie. MV-ul melodiei îi are în rolurile principale pe Ailee şi Lee Joon.
Pe 25 Septembrie 2014 a lansat un nou album numit „Magazine”, album în care Ailee s-a implicat mult mai mult, colaborând la 4 din cele 5 cântece cu alţi compozitori, incluzând melodia principală de pe album, „Don’t touch me”.

Facts:
Filmul ei preferat este Cenuşăreasa (datorită mesajului pe care îl transmite tinerilor, acela că „indiferent de greutăţile prin care treci, poţi întotdeauna să-ţi îndeplineşti visele”)
Mulţi o aseamănă cu Beyonce, de aici şi titlul de „Korea’s Beyonce”.
Îi este frică de fantome.
Fructele ei favorite sunt clementinele şi cireşele.
Îi plac filmele de groază şi comediile.
Are un căţel numit Scooby.
Îi plac: 2ne1, 2PM/2AM, BoA şi Lee Hyori.
Artişti care au influenţat-o: Beyonce, Christina Aguilera, Alicia Keys, Whitney Houston, Mariah Carey, Destiny’s Child, Rihanna, Janet Jackson.

 

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=DOmnfmXlZCc#t=1