Autorităţile responsabile cu siguranţa alimenatră din judeţul Sălaj au scos de pe piaţă produsele de vopsit ouă contrafăcute

Autorităţile responsabile cu siguranţa alimenatră din judeţul Sălaj au declanşat o adevărată campanie de scoatere de pe piaţă a produselor de vopsit ouă contrafăcute. Inspectorii avertizează, mai ales în legătură cu cele vândute la vrac, pentru că nimeni nu ştie de conţin şi pot fi deosebit de periculoase.

Reporter: Adrian Lungu – Specialiştii în alimentaţie avertizează că multe din aceste produse sunt periculoase.

Mircea Groza: Au apărut foarte multe vopsele, coloranţi, în supermarketuri, în magazine, la sat, peste tot care sunt toxice, deci asta este clar. În general când fierbe omul şi uneori mai crapă, observaţi că se vopeşte inclusiv în interior, se duce pe mâini în timp ce îl cureţi, nu recomand.

Reporter: Sfatul autorităţilor este clar. Comisarul în protecţia consumatorilor Dorina Rednic.

Dorina Rednic: Înainte de a cumpăr trebuie să citească cu foarte mare atenţie eticheta, iar acea etichetă conţine principalele elemente care îl caracterizează: denumirea, producătorul, compoziţia, termenul de valabilitate sau data durabilităţii minimale. Foarte important este să citească instrucţiunile de utilizare ale produsului.

Reporter: Toate produsele neconforme vor fi retrase de pe piaţă şi distruse.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 3 aprilie