Eveniment cultural dedicat scriitorului și dramaturgului de limbă idiș Isaac Leib Peretz

Teatrul Evreiesc de Stat vă invită miercuri, 22 aprilie, de la ora 16.30, în strada Sborului nr. 7-9, la un eveniment cultural dedicat scriitorului și dramaturgului de limbă idiș – Isaac Leib Peretz (1852-1915). Programul evenimentului va cuprinde lecturi din operele sale (”Un bătrân copac a râs – Schiţe şi nuvele” și ”Noaptea în târgul vechi”), o expoziţie cu afişe din spectacole, precum și ilustrații din ediţiile originale.

În cursul unei impresionante cariere literare în limba idiş, ce a durat 27 ani (1888-1915), Isaac Leib Peretz a creat o operă considerabilă: proză, poezie, piese de teatru, texte critice. Aminitirea lui Peretz este legată de momente de o deosebită intensitate artistică, iar testamentul său spiritual spune că, atunci când oamenii se vor aduna să își amintească de el, să fie însoțiți de voie bună și de un pahar de vin.

Actorii noștri Leonie Waldman Eliad, Rudi Rosenfeld, Maia Morgenstern, Andrei Finți, Nicolae Călugărița, Natalie Ester, Mircea Dragoman și Anka Levana vă invită să savurați din textele lui Isaac Peretz și să vă bucurați alături de noi. La acest eveniment va lua parte și doamna Camelia Maria Craciun, lector universitar doctor la Facultatea de Studii Iudaice din cadrul Universității din București.

Intrarea va fi liberă!