Premierul Victor Ponta, în vizită oficială în Arabia Saudită

România caută investitori în statele din Golful Persic. Ieri, premierul Victor Ponta s-a întâlnit, la Riad, cu regele Salman al Arabiei Saudite şi cu noul prinţ moştenitor. În cadrul discuţiilor s-a convenit lansarea unui Consiliu Economic Arabia Saudită-România pentru proiectele comune de investiţii, iar luna viitoare, ministrul economiei va veni în capitala saudită împreună cu o delegaţie de oameni de afaceri români.
Reporter: România şi Regatul Arabiei Saudite vor să valorifice relaţiile politice excelente printr-o cooperare economică mai bună. La finalul întâlnirii cu regele Salman şi cu  prinţul moşternitor, premierul  Victor Potna a precizat că ţara noastră are nevoie de parteneri ca Arabia Saudită şi de companii care să investească în agricultură sau construcţii  imobiliare. Sistemul sanitar, turismul medical şi industria de apărare sunt, de asemenea, domenii de care partea saudită s-a arătat interesată.
Victor Ponta: Investiţii ale companiilor saudite în România şi, de asemenea, potenţial şi posibilităţi pentru companii româneşti de a participa la proiecte care se desfăşoară în Arabia Saudită. Cred că este un mesaj extrem de important de lansare a unei relaţii politice şi economice de care România are nevoie. Şi mă bucur că şi faţă de România există cunoştinţe, respect şi interes din această zonă şi trebuie doar să le folosim pe termen mediu şi lung.
Reporter: Premierul Victor Ponta a mai convenit cu oficialii saudiţi lansarea unui Consiliul Economic Arabia Saudită-România pentru a promova proiecte comune de investiţii, iar luna viitoare ministrul economiei va reveni la Riad cu o delegaţie de oamenii de afaceri români.