În oraşul Baltimore a intrat în vigoare starea de asediu

La ora locală 22:00, în oraşul american Baltimore a intrat în vigoare starea de asediu. Cei şase ofiţeri de poliţie găsiţi vinovaţi de decesul lui Freddie Gray se află în arestul poliţiei. Numeroase persoane se află încă pe străzi, după decizia judecătorilor.

CNN – 2 mai

* * *

Protestele continuă în Baltimore, în ciuda stării de asediu

În ciuda intrării în vigoare a stării de asediu, pe străzile din Baltimore se află încă numeroşi protestatari. Autorităţile au solicitat acestora retragerea din zona primăriei. Elicoptere ale poliţiei survolează zona, iar ofiţerii efectuează numeroase arestări în rândul demonstranţilor.

CNN – 2 mai

* * *

Poliţia din Baltimore a îndepărtat presa din zona în care se desfăşoară protestele

Conform unui corespondent CNN aflat în Baltimore, poliţia a îndepărtat presa din zona în care se desfăşoară protestele. Au fost efectuate numeroase arestări, iar forţele de ordine dau dovadă de o atitudine mult mai agresivă faţă de serile precedente. Poliţia călare patrulează printre protestatari, iar reprezentanţii presei au fost în mare parte izolaţi, pentru a nu interfera cu operaţiunile poliţiei. Unul dintre reprezentanţii forţelor de ordine a agresat un protestatar. Unul dintre protestatari a declarat pentru CNN că starea de asediu nu ar trebui să existe, iar dreptul cetăţenilor de a protesta ar trebui respectat.

CNN – 2 mai

* * *

Cei şase ofiţeri de poliţie acuzaţi de decesul lui Freddie Gray au plătit cauţiunea

Cei şase ofiţeri de poliţie acuzaţi de decesul lui Freddie Gray au plătit cauţiunea, potrivit surselor judecătoreşti. Cauţiunea pentru Caesar Goodson, Alicia White, William Porter şi Brian Rice a fost stabilită la suma de 350.000 de dolari, pentru fiecare acuzat în parte. Edward Nero şi Garrett Miller au avut de plată suma de 250.000 de dolari fiecare.

www.cnn.com – 2 mai

* * *

Avocatul Michael Davey afirmă că cei şase poliţişti „nu au făcut nimic greşit” în cazul Freddie Gray

Un avocat al celor şase poliţişti din oraşul american Baltimore a declarat că ei „nu au făcut nimic greşit”, după ce au fost formulate acuzaţii împotriva lor în cazul lui Freddie Gray, care a murit în timp ce se afla în custodia poliţiei. Avocatul Michael Davey a spus că poliţiştii „au acţionat tot timpul rezonabil şi potrivit pregătirii lor”. Anterior, procurorul Marilyn Mosby a declarat că moartea tânărului de culoare, care era în vârstă de 25 de ani, a fost o crimă şi că el a fost arestat ilegal. Decesul lui Freddie Gray a provocat violenţe în Baltimore, unde 200 de persoane au fost arestate, mai mult de 100 de maşini au fost incendiate şi 15 clădiri distruse.

BBC SERVICIUL MONDIAL – 2 mai