Mamaia şi Vama Veche sunt cele mai aglomerate staţiuni de pe litoral

Aproape 40.000 de turişti îşi petrec această minivacanţă pe litoral. Deşi apa mării are doar 10 grade, au existat câţiva curajoşi care au încercat-o, însă s-au întors foarte repede pe plajă. Ca şi în anii trecuţi, Mamaia şi Vama Veche sunt cele mai aglomerate staţiuni. Cei care au preferat sudul litoralului, însă, au avut parte, astăzi, de un spectacol oferit de mare: din apă şi din asfalt ieşeau aburi foarte denşi – un fenomen foarte rar.
Reporter: Mona Constantinescu – Corturi ancorate în nisip, foc de tabără şi acorduri de chitară – aşa au găsit Vama Veche tinerii care au ales să-şi petreacă aici minivacanţa de 1 mai, o staţiune unică şi inconfundabilă, o staţiune a libertăţii absolute. Români sau străini, tinerii care vin în Vamă uită de probleme şi retrăiesc din plin spiritul unui loc în care distracţia este la cote maxime.
-: La fel ca întotdeauna, e distracţie maximă.
-: Mult mai caldă decât în anii trecuţi.
Reporter: Aţi încercat apa?
-: Nu, şi nici nu cred că o s-o fac.
-: Am venit în România pentru o săptămână şi am vrut să vedem cât mai multe din ţară. Nu cred deci că vom rămâne prea mult timp aici. Este foarte multă lume şi mă bucur că pot înota puţin chiar dacă apa este foarte rece.
Reporter: Vamaioţii se pregătesc de încă o noapte albă, o noapte cu muzcă rock şi folk, o noapte plină la malul mării, unde distracţia este abia la început şi care va continua încă două zile, deşi vremea este capricioasă.
Realizator: În Vama Veche, turiştii au spart în această după-amiază parbrizul unei maşini a ANAF şi i-au huiduit pe inspectorii antifraudă veniţi în control la unităţile de alimentaţie publică şi de cazare. Tinerii au atacat cu pietre autoturismul, după ce acesta a blocat una dintre străzile cu ieşire la plajă şi i-au pus sub ştergătoare bonurile fiscale primite după consumaţia de la terase. Ancheta poliţiştilor chemaţi la faţa locului este însă dificilă, din cauza numărului mare de turişti şi a solidarităţii dintre ei.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (1 mai)