Stand german la târgul pentru educație EDU2JOB din Arad

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad organizează ediția a doua a târgului internațional pentru educație și locuri de muncă, EDU2JOB, care va avea loc în zilele de 7 și 8 mai 2015 la Expo Arad. În cadrul târgului companiile prezente au posibilitatea de a se prezenta și a expune locurile de muncă și de formare profesională disponibile.
Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) organizează un Stand Comun German, care reunește importante firme germane pe o suprafață de 80 mp. Astfel Continental Automotive Romania, BUW, Leoni Wiring Systems Arad, HUF Romania, Webasto, Kromberg&Schubert, Salesianer Miettex, Școala Profesională Germană Kronstadt își prezintă în cadrul Standului Comun German oferta educațională. Printre meseriile căutate se numără: ingineri, traineri, specialiști transport, agenți de telefonie, tehnicieni, motostivuitoriști, operatori, magazioneri. Firmele sunt în căutare de posibili candidați pentru pozițiile amintite. De asemenea, prin participarea la acest târg, companiile doresc să ofere informații despre programele de practică pentru studenți.
Sebastian Metz, Directorul General al Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane și Sebastian Gromig, Șeful Secției Economice și Comerciale din cadrul Ambasadei Germaniei la București, vor fi prezenți la deschiderea oficială a târgului din 7 mai. Pentru prima dată, la ediția din acest an a târgului, se va organiza și o conferință, având ca temă învățământul profesional. La Conferința Națională “Legislație și soluții practice de implementare a învățământului profesional dual în România. Bune practici internaționale” sunt invitați directori de companii, inspectorate școlare, licee tehnologice, organizații românești și germane. Anca Hociotă, Expert în formare profesională în cadrul AHK România, va susține prezentarea cu tema Sistemul dual de învățământ – Secretul “Deutsche Qualität”. AHK România va participa de asemenea și în ziua a doua a târgului la Masa rotundă de dezbateri interactive, „Soluții de implementare a învățământului profesional”, la care vor lua parte reprezentanți ai mediului economic, administrativ și educațional.
AHK România oferă servicii de informare și consiliere în ce privește învățământul profesional din România și învățământul dual din Germania, cursuri și certificare după standarde germane a tutorilor formatori din companie, organizarea de proiecte complete de formare profesională. Pe lângă aceasta colaborează strâns cu instituțiile statului din România și Germania pentru îmbunătățirea sistemului de învățământ profesional din România.
Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România), înfiinţată în septembrie 2002, numără în prezent circa 530 de firme membre şi este cea mai mare cameră de comerţ bilaterală din România. Prin serviciile pe care le oferă și evenimentele pe care organizează, AHK România susţine firmele germane la intrarea lor pe piaţa românească şi, în egală măsură, este un partener competent pentru companiile româneşti interesate de piaţa germană.