La Chişinău are loc reuniunea miniştrilor transporturilor din statele membre OCEMN

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor desfăşoară în zilele de 13 şi 14 mai, la Chişinău, reuniunea miniştrilor Transporturilor din statele membre ale Organizaţiei de Cooperare Economică a Mării Negre (OCEMN). Potrivit agenţiei „INFOTAG”, cu referire la Minister, joi, la Palatul Republicii va avea loc şedinţa grupului de lucru pentru transport în contextul preşedinţiei Moldovei în OCEMN.
Deviza şedinţei – „Transportul fără frontiere: soluţii pentru regiunea OCEMN”, iar temele principale, care vor fi discutate de miniştrii din 12 state, vizează cooperarea în domeniul transportului avansarea procesului de implementare a principalelor proiecte demarate sub egida OCEMN, mobilizarea eforturilor în vederea facilitării transporturilor în regiunea Bazinului Mării Negre.
„INFOTAG” precizează: OCEMN este o organizaţie interguvernamentală la care participă 12 state – Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, România, Federaţia Rusă, Turcia, Ucraina şi Serbia. Organizaţia a fost fondată la 1 mai 1999 în baza Acordului de cooperare economică din 25 iunie 1992. Sediul organizaţiei este la Istanbul. Moldova prezidează în OCEMN în prima jumătate a anului 2015. Secretar general al organizaţiei din 2012 este diplomatul moldovean şi istoricul Victor Ţvircun.

INFOTAG (R.Moldova) – 13 mai