PCRM, PSRM şi PDM s-au aliat în Parlament pe tema neutralităţii. Dreapta urmăreşte neputincioasă revenirea ruşilor la putere

Comuniștii, socialiștii și democrații au format un grup de lucru, care urmează să vină cu îmbunătățiri la proiectul de lege cu privire la statutul de neutralitate permanentă a Moldovei, înaintat de PCRM, relatează ziarul Timpul. Liberalii au criticat inițiativa, iar liberal-democrații au declarat că nu vor susține astfel de proiecte. „Fracțiunea noastră se va abține de la formarea unor asemenea grupuri de lucru, cum se va abține și de la votarea unor astfel de proiecte”, a declarat liderul fracțiunii PLDM, Valeriu Streleț. „Noi avem un articol în Constituție care poate fi modificat numai prin referendum. Dacă noi vrem să aducem modificări la acest articol, este necesară conlucrarea tuturor fracțiunilor din Parlament, fiindcă este o temă delicată, dar și important pentru Moldova. Este nevoie de un efort comun. Mă adresez la toate fracțiunile parlamentare să delege reprezentanți, pentru ca aceste idei să fie discutate”, a declarat Diacov. „Eu sunt deacord cu domnul Diacov și susțin proiectul înaintat de PDM care vizează aceatsă problemă. Aceasta este întradevăr o problemă națională. Această lege este necesară statului nostru”, a spus la rândul lui Voronin.

Din componența finală a grupului de lucru fac parte doar deputații din PCRM, PD și PSRM. Liberal-democrații au declarat că nu deleagă pe nimeni iar deputatul liberal, Valeriu Munteanu a ironizat situația, propunând includerea în componența grupului de lucru și a unor „reprezentanți de la Moscova”.

Sursa: timpul.md